Ik heb gemerkt, dat vertellen vanuit je eigen ervaring inderdaad ontspannend werkt.

| 0

Toen ik de folder voor de training “Presenteren met plezier” onder ogen kreeg werd ik geraakt door de zinsnede: “iedereen heeft het in zich om ontspannen voor een gehoor te kunnen spreken en daarvan te genieten”. Met name het woord iedereen, dus ik ook! En er van genieten? Dat maakte me nieuwsgierig want genieten van voor een gehoor staan, had ik nog nooit ervaren. Ik moet uit hoofde van mijn functie regelmatig voor een gehoor staan, maar ik voel me zelden ontspannen.
De training heeft me duidelijk bewust gemaakt van het feit dat naast inhoud, het geven van voorbeelden uit je eigen ervaring, je eigen gevoelens daarbij uiten, een kleuring aan een verhaal geven, die het boeiend maakt om naar een spreker te luisteren. Die bouwstenen zijn essentieel en maken andere middelen om je boodschap over te brengen, zoals een gelikte Power Point presentatie, minder relevant.
Ik heb genoten van het oefenen tijdens de trainingsavonden. Ik heb gemerkt, dat vertellen vanuit je eigen ervaring inderdaad ontspannend werkt. Een intensieve training, die mijn kijk op presenteren blijvend heeft veranderd