Hallo, ik ben Rob Janssen, Spraakmaker van beroep.
Inmiddels ben ik ruim 25 jaar gespecialiseerd in communicatie, presentatietrainingen en dagvoorzitterschap. Daarom durf ik mezelf presentatiespecialist te noemen. In Onderwater Communicatie, Body language en Interactie.
Belangrijk is dat iedereen tijdens een meeting gehoord en gezien wordt.

 

Interactie

Door met de zaal in gesprek te gaan ontstaat een betrokken sfeer. Dit kan met elk publiek, groot of klein. Deze interactie levert een uitstekende sfeer op en, niet onbelangrijk, de bereidheid van de toehoorders om te luisteren.

Ervaring leert dat het ‘lezen’ van de lichaamstaal van groot belang is. Zit iemand op het puntje van zijn stoel om iets te zeggen, of hoopt hij van harte dat die microfoon aan hem voorbij gaat? Is iemand het volledig eens met de zojuist geuite mening, of vindt hij juist het tegenovergestelde?

Het ontdekken van en ruimte bieden aan deze inbreng zorgt voor een prettige dynamiek in een zaal.

 

Onderwater Communicatie

Met veel plezier ondersteun ik bedrijven, woningcorporaties, gemeenten, provincies en ministeries in de communicatie met hun doelgroep.
Naast mijn eigen enthousiasme helpt het concept van onderwatercommunicatie ook enorm in het succes van de bijeenkomst.
Wat onderwatercommunicatie is?
Laten we zeggen alles wat je zegt zonder dat je het zegt.
Die communicatie heeft de meeste invloed.Ik leer je graag hoe je daar bewust van wordt én gebruik van maakt.

 

Communicatie via bodylanguage

De meeste mensen weten het wel: slechts 7% van onze communicatie verloopt via woorden. 38% wordt bepaald door intonatie en maar liefst 55%, meer dan de helft dus, door onze lichaamstaal. We dienen dus vooral te letten op de manier waarop we ons lichaam gebruiken tijdens een presentatie voor een zaal. Dat maakt het verschil.

 

 

 

 

Hoe drink jij je koffie? Ik zwart…