geen “standaard” presentatiecursus

| 0

Mijn functie brengt met zich mee, dat ik regelmatig presentaties geef. In het verleden had ik reeds enkele malen een cursus presenteren gevolgd.
Daar werden je wel de basisbeginselen van het presenteren bijgebracht, maar ik bleef me bij een presentatie toch altijd wat ongemakkelijk voelen.
Toen ik van de cursus “Presenteren met plezier” hoorde, heb ik mij vrij snel ingeschreven omdat ik Rob Janssen reeds enkele malen zakelijk was tegengekomen en ik verwachtte, dat het geen “standaard” presentatiecursus zou worden. Deze verwachting is volledig uitgekomen.
De intensieve training die ik bij de spraakmaker heb gevolgd ging veel verder en was van het begin tot het einde boeiend en zeer leerzaam. Ik ontdekte dat je voor een goede presentatie eigenlijk maar zeer weinig hulpmiddelen nodig hebt, dat je wel goed voorbereid moet zijn, maar dat je vooral jezelf moet blijven. Een presentatie wordt pas echt boeiend als je met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk werkt.
Al met al durf ik te stellen dat door deze cursus mijn resentaties voor zowel het publiek als mijzelf plezieriger zijn geworden.