Heb je een kat, dan moet je niet mauwen……

geplaatst in: Rob vindt hier iets van | 0

Afgelopen nacht werd ik wakker van dieren kabaal. Nee niet mijn hond, die slaapt, net als ik. Nee het waren een paar katten. Toen ik iets beter luisterde herkende ik dat typische geluid van een krolse kat waar de katers uit de buurt weer op reageerden. Zeg maar de klank van een groep violisten die hun strijkstok niet hebben aangespannen én hun violen niet hebben gestemd. Maar wel volop Paganini willen spelen….
Gelukkig ben ik ook muziekliefhebber, dus het kostte mij weinig moeite om me weer om de draaien en verder te gaan met dromen over een paradijselijk eiland.

Maar vanochtend moest ik toch weer aan dit voorval denken toen de post op de deurmat viel. Daarbij zat ook de envelop met daarin de aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Inclusief de hondenbelasting, want ik heb per slot van rekening ook een hond. En ik vind het prima dat ik daar ook belasting voor betaal.

Als hondenbezitter loop je regelmatig het risico op bekeuringen. Je hebt ‘m niet aan de riem, hij poept op een verkeerde plek, Je hebt maar één poepzakje bij je (echt waar) en er zijn zelfs stiltegebieden waar blaffende honden bekeurd kunnen worden. Nee, dan kun je beter een kat hebben. Die mag overal schijten, ook bij de buren in de tuin. Niemand die er iets van zegt. Loslopen op straat? Vinden we prima. Poepzakjes voor katten? Haha, ik ken ze niet. En ik wil mijn straat nou niet direct tot stiltegebied verheffen, maar een complete orgie voor mijn deur op zo’n volume dat ik er zelfs een paradijselijk eiland voor verlaat, dat is natuurlijk het andere uiterste.

Maar belasting betalen, ho maar. Dus, beste kattenbezitters, geniet van je huisdier, maar als je last hebt van honden in de buurt, dan weet je het: Niet mauwen!