Hallo! Ik was alleen maar gevraagd om de sprekers aan te kondigen…

geplaatst in: Dagvoorzitterschap | 0

De directeur is dik tevreden op de relatiedag. De zaal zit lekker vol, de sprekers lopen niet heel erg uit en de lunch was best te pruimen. Inmiddels is het programma tot na de pauze gevorderd en het hoofd HR doet het niet eens zo slecht als dagvoorzitter. Hij kondigt de sprekers tenminste keurig aan, maar wat zou hij ook meer moeten doen? Met een glimlach denkt de directeur aan het bedrag dat hij op deze manier mooi bespaard heeft. “Tjonge, wat zijn die bureaus een zakkenvullers”, hoor je hem bijna denken.
Hij kijkt nog eens om zich heen en ziet tot zijn voldoening dat zijn relaties nog redelijk met hun hoofd er bij zijn.
De spreekster op het podium is midden in haar verhaal en komt op het punt dat ze een filmpje wil laten zien. Ze drukt op de knop, de powerpoint verdwijnt, maar van een filmpje is geen sprake. Ze drukt nogmaals, iets harder dit keer, maar het gewenste resultaat blijft hardnekkig uit.
Met een hulpeloze blik kijkt ze opzij naar onze dagvoorzitter, het hoofd HR.
En met haar de rest van de aanwezigen. De man verstijft op zijn plek, zijn hoofd wordt rood als een biet en de eerste zweetdruppeltjes parelen langs zijn voorhoofd. Hij is zich volledig bewust van alle aandacht die er op hem gericht wordt, maar heeft overduidelijk geen idee wat hij moet doen. Daar staat hij dan, als een konijn in de koplampen en je ziet hem denken: “Hallo, ik was alleen maar gevraagd om de sprekers aan te kondigen, niet om iets te doen als er iets mis gaat”.
Natuurlijk weet de inderhaast opgetrommelde technicus het filmpje uiteindelijk aan de praat te krijgen, maar de stemming is drastisch omgeslagen.
Ook bij onze directeur, die tot zijn spijt drie van zijn beste klanten voortijdig de zaal heeft zien verlaten. Terwijl hij kreunend achterover in zijn stoel leunt, belooft hij zichzelf om volgend jaar een professional in te huren. Maar ja, dat duurt nog een jaar…..
(vrij naar een waargebeurd verhaal van Baja Hoedt, eigenaar van Speaqables)

Rob Janssen
info@spraakmaker.nl